Opdrachtgevers BIM: onze specialiteit


Oadis BIM proces adviseurs adviseren opdrachtgevers over hun belangen bij de inzet van open BIM voor vastgoed exploitatie- en beheer en vergelijkbare vormen van 'assetmanagement in de gebouwde omgeving'.

 

Hieronder volgt een algemene toelichting waarom, maar u mag natuurlijk ook direct naar specifieke toelichting gaan voor:


Iedereen 'bimt' (voor zichzelf...) U toch ook?

De oprichters van Oadis hebben altijd de informatie levensloop van gebouwen centraal gesteld. Onze eerste slogan in 2004 was al 'building lifecycle management' en de open informatie standaarden voor gebouwen vormt een rode draad in onze visie. Er blijkt veel mogelijk te zijn met BIM, maar niet iedereen begrijpt even goed hoeveel en vooral niet hoe dat gerealiseerd kan worden...

 

Al enige jaren stimuleren de brancheverenigingen van opdrachtnemers zoals architecten, aannemers, installateurs dat ze moeten investeren in BIM om concurrentievoordeel te behalen. Vanzelfsprekend ligt daarbij hun focus op het optimaliseren van hun interne bedrijfsprocessen. En dus niet persé (meestal niet) op de informatie behoefte van de opdrachtgever. Eerlijk gezegd, ook wel omdat deze te vaak niet expliciet stuurt op BIM... Terwijl het meeste rendement van een goed 'bouw informatie model' juist te behalen valt in de lange beheer- en exploitatietermijn.

 

In een project  is het interessant om BIM modellen met elkaar te delen, zodat iedereen zijn rendement kan verbeteren tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfasen. Maar wanneer sluit de opdrachtgever hier op aan?

 

Een goed BIM kan verrijkt worden met de strategische vastgoed informatie van de eigenaar of belegger, maar ook met de registratie over het werkelijke gebruik, sleutelplannen of schaderegistraties. Dat zijn gegevens die je als opdrachtgever liever niet deelt met alle marktpartijen. En volgens Oadis kan dat beter.

 

Anders dan de meeste BIM adviseurs, hebben wij ons gespecialiseerd in de belangen van opdrachtgevers. Om onze oprechte onafhankelijk te bewijzen, hebben daarvoor keuzes moeten maken: wij zijn een BIM adviesburo dat zelf geen BIM modellen maakt. En we maken geen ontwerpen, we bouwen niks. We zijn onafhankelijke en zelfstandige vastgoed informatie managers. En daarom kunnen wij onafhankelijk onze mening met u delen over de aan u geleverde BIM modellen. Dankzij de open BIM standaarden zullen onze aanbevelingen oprecht en redelijk zijn, omdat ze transparant en meetbaar zijn. Dus geen steekproeven, maar 100% feedback en controle op de kwaliteit van uw BIM. En dus een gegarandeerde inzetbaarheid ervan.

 

Wij begeleiden opdrachtgevers in het uitvragen en inregelen van BIM processen in hun organisatie, waarbij we het leuk vinden om marktpartijen, namens u, zo te begeleiden dat iedereen tot betere resultaten komt. Als je de levensloop van vastgoed centraal stelt, neem je betere beslissingen; ondanks dat die soms strijdig zijn met de korte termijn gedachte (bijvoorbeeld binnen een project belang.) In een project wat extra's investeren in zonnepanelen, WTW of duurzamere bouwmaterialen zijn vanzelfsprekend en redelijk door te rekenen. Maar niemand weet écht hoeveel bespaard kan worden op de beheerkosten van vastgoed als alle gegevens compleet, betrouwbaar én direct beschikbaar zouden zijn. Andere sectoren zijn u al voorgegaan in de digitalisering van hun eigen werkprocessen: banken, reisbureaus, winkels. De vastgoedwereld is de volgende sector waar een digitaliseringslag onvermijdelijk is. En dat is wat BIM teweeg kan brengen... Wij zijn er klaar voor om u veilig en efficiënt deze slag te laten maken.

 

Indien uw interesse in BIM is namens een ziekenhuis of woningcorporatie informeren wij u graag over uw belangen in BIM.

 

U kunt ook contact met ons opnemen of onze blog lezen.

 Cadvisual Benelux BV

 

Bezoekadres: 

Protonenlaan 2, 5405NE, Uden
 

Postadres:

Postbus 570, 5400AN, Uden

 

Tel: +31 (0) 85 130 23 40

Email: info@cadvisual.com 

 

KVK: 17168285

BTW nr. NL814197255B01

Bank: NL60ABNA0465255809