Ondanks nauwkeurig plannen is geen bouwproject veilig voor onvoorziene omstandigheden. Onderstaande punten zullen vast niet vreemd in de oren klinken:

- Kosten die hoger uitvallen dan vooraf gecalculeerd

- Uitloop van projecten

- Inefficiënte inzet van materieel en materiaal

- Wijzigingen van vooraf uitgedachte bouwvolgorde door onvoorziene omstandigheden

 

Een groot probleem wat bovenstaande punten veroorzaakt is het niet visueel hebben van de bouwplanning. De Gantt-chart geeft een idee van hoe het bouwproces zal zijn, maar écht visueel is het niet. Het moet dus allemaal op gevoel en dan hopen dat het uiteindelijk op zijn plek valt.  Hier moest iets op bedacht worden, en dat is gebeurd. Als dé 4D-specialist van Nederland bieden wij SYNCHRO Software aan; dé tool op het gebied van 4D planning en projectmanagement. De kracht van SYNCHRO is dat het een planning combineert met 3D BIM-modellen. U ziet dus daadwerkelijk hoe er gebouwd gaat worden, ook wel bekend als: Virtueel bouwen. 

 

Doordat alles visueel is, krijgt u een beter inzicht in uw project. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om materiaal en materieel efficiënter in te zetten. Daarnaast zijn er minder onvoorziene omstandigheden, omdat u mogelijk problematische situaties inzichtelijk hebt. Kosten die hoger uitvallen nemen ook af, omdat u visueel heeft of dat de vooraf gecalculeerde kosten reëel zijn en waar mogelijke extra kosten door kunnen ontstaan. Uitloop van projecten heeft u beter onder controle, omdat u visueel hebt wat de kritieke taken zijn en hier op tijd op in kunt spelen.

 

 

Klik op een van onderstaande knoppen voor meer informatie over ons SYNCHRO aanbod

Cadvisual Benelux BV

 

Bezoekadres: 

Protonenlaan 2, 5405NE, Uden
 

Postadres:

Postbus 570, 5400AN, Uden

 

 

 

Tel: +31 (0) 85 130 23 45

Email: info@cadvisual.com 

 

KVK: 17168285

BTW nr. NL814197255B01

Bank: NL60ABNA0465255809